Het Groeihuis

Ondersteuning bij Opgroeien en Opvoeden

Training Ik leer leren

Iedereen kan leren leren! 

Soms gaat het leren op school niet zo lekker. Stress, faalangst, frustratie, concentratieproblemen, motivatieproblemen, niet weten hoe je huiswerk aan te pakken, slechte resultaten, het thuis wel weten, maar op school weer alles vergeten…..zo maar een greep uit problemen waar kinderen en jongeren mee kunnen worstelen als het gaat om school en leren.

 

De training ‘Ik leer leren’ is een speciaal ontwikkeld programma voor kinderen vanaf groep 8 van de basisschool en jongeren op de middelbare school die makkelijker en efficiënter willen leren leren. In de training gaan we samen op onderzoek uit:

 

 

De kracht van de groepstraining zit vooral in het leren leren van elkaar. Jongeren gaan zien dat er ook andere manieren zijn van leren:
“Oh, doe jij dat zo!”.

Samen gaan we op zoek naar wat er al wel goed gaat om van daaruit het leren te kunnen verbeteren.

 

De training heeft een vaste structuur, waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Leren ontspannen en concentreren speelt een belangrijke rol in de training. Daarnaast zijn er ook doe-activiteiten. Iedere les heeft een eigen thema.

 

Praktische informatie

De training is geschikt voor kinderen uit 8 van de basisschool en jongeren in de brugklas, tweede en derde klas van het voortgezet onderwijs.
De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur en wordt gegeven in kleine groepjes van maximaal 4 deelnemers, zodat er maximale aandacht aan ieder kind gegeven kan worden.
Locatie: Vlietweg 15 in Leidschendam
De kosten voor de groepstraining bedragen €150,00 plus een werkboek á €32,50 (prijzen zijn landelijk vastgesteld, zie www.ikleerleren.nl).

 

Individueel de training volgen kan ook!
De lessen worden dan aangepast aan de vraag van ouder en kind, waardoor maatwerk geleverd kan worden. Kosten voor de individuele training bedragen €250,00 plus het werkboek á €32,50. Losse lessen kosten 50,00 (1 uur).

 

Ja, mijn kind doet graag mee met de training IK LEER LEREN !

 

 

 

 

Na de meivakantie starten weer de trainingen voor kinderen uit groep 8!

 

 

Locatie: Vlietweg 15 in Leidschendam (maandag/woensdag/vrijdag/zaterdag)
Locatie: Hooikamp 140 in Leidschendam (dinsdag/donderdag)

 

Bij minimaal 2 aanmeldingen wordt er een groepstraining gepland.
Voor de individuele training/lessen wordt gezamenlijk gekeken wanneer deze gepland worden.

 

 

Ja, mijn kind doet graag mee met de training IK LEER LEREN !