Het Groeihuis

Specialist gevoelig kind met een sterke wil

Werkwijze kindercoaching

 

Stap 1. Contact via de telefoon of e-mail
Meestal vind het eerste contact plaats via de telefoon of email. Gezamenlijk kijken we of het Groeihuis matcht met de hulpvraag of dat er doorverwezen moet worden.

 

Stap 2. Intakegesprek met de ouder (s)
Voorafgaand aan het intakegesprek wordt via de mail een intakeformulier toegestuurd. Doel van het intakegesprek is het helderĀ krijgen van de hulpvraag: Wat loopt er niet zo lekker? Wat zou je als ouder graag anders zien? Waar is behoefte aan in het gezin? En wat wil je kind leren?

 

Stap 3. Ontmoetingsgesprek met kind
Na het intakegesprek plannen we een ontmoetingsgesprek met je kind. We maken kennis en gaan op speelse en creatieve wijze op zoek naar zijn of haar wensvraag. We spreken een duidelijk, concreet en positief geformuleerd doel af waar we in de coachingssessies mee aan de slag gaan.

 

Stap 4. Coachingssessies
Tijdens de coachingssessies gaan we letterlijk op ontdekkingstocht. Welke kwaliteiten, helpende eigenschappen heeft je kind al in huis en kan het inzetten. Wat mag versterkt worden, zodat je kind weer verder kan. Wat mag je kind nog leren. En welke hulpbronnen kan je kind hierbij aanspreken.
De ouder wordt nadrukkelijk bij het coachingsproces van het kind betrokken, zodat je als ouder je kind in de thuissituatie kan ondersteunen en begeleiden op weg naar het gewenste doel. De ouder is dan ook bij voorkeur aanwezig tijdens de coachingssessies met het kind. Na afloop stuur ik via de mail een kort verslagje en de factuur.

 

Stap 5. Nazorg
Tot 6 weken na de laatste sessie is er altijd de mogelijkheid tot mailen voor vragen en ondersteuning (dit geldt uiteraard ook altijd tijdens de coachingssessies).

 

 

 

Liefde is op weg zijn naar: jezelf te vinden in elkaar.

Toon Hermans