Het Groeihuis

Specialist gevoelig kind met een sterke wil

Werken met ouders in de kindercoachpraktijk

Verdiepingsdag voor kindercoaches

 

Werk jij als kindercoach met veel plezier met kinderen in je praktijk én heb je de wens of zie jij de noodzaak ouders (meer) te betrekken in het kindercoachproces?

 

Zie jij ouders als deel van de oplossing?

 

Deel jij de passie om ouders te sterken in hun groei in ouderschap en gezinnen te inspireren hoe zij samen kunnen groeien?

 

Loop je tegen het gevoel aan nog te weinig tools te hebben en/of te weinig zelfvertrouwen om het werken met ouders in je praktijk goed op te pakken of zoek je verdieping in het werken met ouders?

 

 

Tijdens de verdiepingsdag gaan we kijken hoe jij het werken met ouders praktisch kunt oppakken in je praktijk. Daarvoor duiken we eerst in de achtergronden en basisprincipes rond het werken met ouders. Dit doen we aan de hand van het speciaal voor deze verdiepingsdag ontwikkelde Groeimodel voor Oudercoaching.

 

In het groeimodel staan vier processen centraal die zich voortdurend en in afwisseling voordoen, te weten: openenkijken, begrijpen, bewegen.

Anders leren kijken opent de deur naar begrip en begrijpen, waardoor er bij de ouder ruimte ontstaat voor nieuwe perspectieven, keuzes en handelingsmogelijkheden. Vaak zitten ouders vast in een (niet helpend) patroon. Hoe fijn is het als er weer of meer ruimte komt in hun systeem, van waaruit zij hun kind op een helpende en positieve wijze kunnen ondersteunen in zijn of haar groeiproces. Groeien wordt zo Samen Groeien.

 

Tijdens de verdiepingsdag vertalen we deze processen voortdurend naar de praktijk:

 

 

 

Wat ga je leren?

 

 

 

 

Kijk hier voor alle praktische informatie.

 

 

Ben je enthousiast geworden en wil jij het werken met ouders (meer) vorm gaan geven in je praktijk en zelf verder groeien in het ondersteunen en coachen van ouders….. meld je dan nu aan!

 

 

 

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en te inspireren!

 

Lieve groet,
Pauline

 

 

Data 2020

Vrijdag 31 januari

 

Zaterdag 7 maart

 

Vrijdag 18 april

 

Zaterdag 13 juni

 

 

Ervaringen cursisten

“Dank voor de super fijne training en je gastvrijheid. De training kwam bij mij precies op het goede moment, omdat ik ouders meer wil gaan betrekken in mijn praktijk. En na deze training werd mij nog meer duidelijk waarom mijn gevoel juist is”.

 

“Dank voor de waardevolle training. Een training voldoet aan mijn verwachtingen wanneer ik meerdere nieuwe inzichten mee naar huis kan nemen, en dat heb ik zeer zeker gedaan”.

 

“Ik vond de training ontzettend leuk en ook erg leuk om andere kindercoaches te ontmoeten en ook van hen te leren en elkaar te inspireren, ieder zo mooi op haar eigen wijze”.

 

“Een hele fijne en zeer uitgebreide training. Hij was eigenlijk boven verwachting! Fijne en uitgebreide trainingsmap. Zeer toepasbaar in mijn praktijk, pas het in in mijn eigen werkvormen en geef er mijn eigen twist aan”.

 

“Ik vind jou als trainer een hele fijne, warme, open persoonlijkheid. Je doet het ontzettend leuk en goed en stelt cursisten op haar gemak. Je hebt een prachtige ruimte, heel licht en er heerst een fijne rustige sfeer”.

 

“Ik ga de stap zetten en ook oudercoaching aanbieden. Eventueel in combinatie met kindercoaching. Super leuke nieuwe uitdaging. En dat dankzij de geweldige training!”