Het Groeihuis

Specialist gevoelig kind met een sterke wil

6-delige Oudercursus

Hooggevoelig & Strongwilled Kind

 

Voor wie is deze cursus bedoeld? 
Loopt thuis de spanning en stress in je kind én in jezelf regelmatig hoog op? Is het gedrag van je gevoelige kind (met pit) vaak lastig te begrijpen en te handelen en snap je soms echt niet waarom je kind doet zoals het doet of zo slecht luistert? En begrijp je ook jezelf niet altijd als je boos of ongeduldig reageert op je kind of het even echt niet meer weet of trekt.
En vraag je jezelf regelmatig af waarom situaties je kind zo kunnen overweldigen en uit evenwicht brengen? Of waar dat pittige willetje toch vandaan komt of dat gevoelige hartje? Of waarom al die opvoedtips en trucs bij jullie niet of maar even werken?

 

Veel ouders van gevoelige kinderen (met een sterke wil) lopen tegen deze vragen aan. Hoe fijn is het om hier samen met andere ouders, die met soortgelijke vragen rondlopen, mee aan de slag te gaan en samen te gaan ontdekken hoe jullie weer positieve beweging in jullie gezin teweeg kunnen brengen!

Of zoals een moeder tijdens een workshop over het gevoelige kind met een sterke wil zei: “Wat fijn om te horen en te ervaren dat we niet alleen zijn hierin”.

 

Wat neem je mee naar huis?

Tijdens de cursus doe je heel veel inzichten op die jou beter helpen zien en begrijpen wat er in lijf, emoties en koppie van je kind afspeelt (en in die van jezelf). Je ontvangt daarnaast een schat aan (opvoed)tools die jou helpen om situaties waarin je vastloopt met je kind op een positieve manier om te buigen. Je leert hoe je van rood naar groen kunt gaan, van stress naar ontspanning, van uit verbinding naar in verbinding en van gedoe en niet gezellig, naar meer rust en ontspanning in huis.

 

Dat wat je leert gaat voorbij aan tips en trucs….. het zijn (levens)tools die gaan over hoe je op een gezonde manier om kunt gaan met prikkels, over- of onderprikkeling, uitdaging, weerstand, spanning en stress.
En het mooie is dat jouw kind via jou al op jonge leeftijd en op een natuurlijke en speelse manier deze tools tot zijn of haar beschikking krijgt. Daarmee leg je een gezonde en krachtige basis voor de groei van jouw kind!

 

Wil je weten wat je precies gaat leren per sessie, klik dan hier.

 

Praktische informatie


Tijdsinvestering
6 sessies van 2,5 uur
verspreid over 3 maanden

 

Dagen en tijden
zaterdagochtend cursus van 10.00 tot 12.30
zondagochtend cursus van 10.00 tot 12.30

 

Locatie
Gezinspraktijk Het Groeihuis, Vlietweg 15, Leidschendam

 

Investering
€300,00 p.p of €480,00 per koppel, koffie, thee, lekkers
exclusief werkboek á €17,50

 

Groepsgrootte
Een groep bestaat uit maximaal 5 deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke inbreng en aandacht en we voldoen aan de Covid maatregels.

 

De oudercursus en het werkboek zijn ontworpen Janneke van Olphen, dé specialist op het gebied van HG&SW en auteur van de Draakje Vurig serie.

 

 

 

 

 

 

Cursusdata

 

zondagochtend cursus nov-jan

Les 1:   1 november
Les 2:   15 november
Les 3:   29 november
Les 4:   13 december
Les 5:   10 januari
Les 6:   24 januari

 

 

(in overleg met de groep kunnen we wat schuiven met de data als nodig)