Het Groeihuis

Specialist gevoelig kind met een sterke wil

Opvoedondersteuning

Opvoeden is lang niet altijd makkelijk. Hoe vaak sta je als ouder niet met je handen in het haar, weet je niet wat te doen of hoe het op te lossen. Begrijp je niet waarom je kind doet zoals hij/zij doet. Of neem je het jezelf kwalijk dat je weer niet je rust hebt bewaard, maar bent uitgevallen tegen je kind. Het gedrag van je kind kan je behoorlijk uit je doen brengen.

 

Herken je dat:

 

Als het thuis (al een tijd) niet zo lekker loopt zie je op een gegeven moment vaak alleen nog maar de negatieve, niet leuke dingen. Het is dan lastig om te zien waar openingen en oplossingen te vinden zijn. Samen gaan we op zoek naar dat wat wél werkt in jullie gezin en hoe jullie als gezin, met alle verschillen in karakters, temperamenten, competenties, talenten, verlangens en behoeftes, weer samen op een positieve en liefdevolle wijze verder kunnen.

 

De opvoedondersteuning is er op gericht ouders bewust te maken van de processen die zich afspelen in het kind en zichzelf. Doel is het sterker maken van jou ouder als opvoeder. Zodat je een krachtig voorbeeld kunt zijn voor je kind en je kind op een positieve wijze kunt begeleiden in zijn of haar groeiprocessen.

 

Wil jij ook dat er weer positieve beweging komt in jouw gezin….zet dan nu de stap en maak een afspraak!

 

 

 

 

 

 

 

“Opvoeden is kinderen leren wortelen in de aarde,
meebewegen met de wind
en uitreiken naar de zon”